Splošni pogoji poslovanja

spletne trgovine

Barbara Muhič s.p.

s sedežem Brodarska ulica 44, Krog

9000 Murska Sobota

 

za prodajo blaga preko spletne trgovine, ki se nahaja na spletni strani www.malicudo.si

Splošni pogoji spletne prodajalne so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo in trgovino (v nadaljevanju tudi »spletna trgovina«) upravlja podjetje Svetovanje, organizacija in vodenje dogodkov, Barbara Muhič s.p. Brodarska 44, Krog, 9000 Murska Sobota, matična številka: 8073805000, davčna številka: 38459302, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Barbara Muhič s.p.).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

Vrste uporabnikov

Nakup artiklov v spletni trgovini je mogoč z oddajo podatkov preko obrazca ali naročilom na mail barbara@malicudo.si

 

Dostopnost informacij

Barbara Muhič s.p. se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju Barbara Muhič s.p. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko kupec v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi,
 • ponudba artiklov.

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba spletne trgovina na spletnem mestu www.malicudo.si ažurira.

Cene v spletni trgovini so prikazane kot Cene. Cene so cene, kot jih oblikuje prodajalec in ki veljajo za nakup prek spletne trgovine podjetja Barbara Muhič s.p. na www.malicudo.si

 

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini na spletni strani www.malicudo.si sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca, enako oblika se pošlje stranki kot obrazec na elektronski naslov. Po obdelavi so vaši podatki shranjeni in dostopni samo na sedežu podjetja. Zavezujemo se, da bomo osebne podatke uporabili izključno za potrebe izpolnitve tekočega naročila, pošiljanje računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Preklic naročila kupec lahko opravi tako, da prodajalca obvesti, preko e-maila barbara@malicudo.si, da naročilo preklicuje.

 

 

Načini plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu.

Prodajalec ob dostavi naročenih artiklov kupcu elektronsko pošlje tudi račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na izdanih računih. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

 

Cene

Cena velja enako za vse uporabnike spletne trgovine prodajalca na spletnem mestu www.malicudo.si

DDV ni obračunan (nismo zavezanec za DDV).

Cene izdelkov in storitev v spletni trgovini malicudo.si so izražene v evrih. V ceno izdelka ni vštet strošek dostave. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Popusti, promocijske kode in akcije se ne seštevajo.

 

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

 1. Postopek nakupa:
 1. izbrani izdelek/storitev dodajte v košarico,
 2. Izberite število izdelkov/storitev – v procesu pred klikom ‘Zaključite nakup’ imate še vedno čas za popravke in odstop od naročila,
 3. če ste spremenili količino, posodobite košarico,
 4. v košarici je polje za vpis kupona (če ste ga prejeli) – ‘Kliknite tukaj za vnos kode’,
 5. izpolnite podatke plačnika (ime, priimek, naziv podjetja (neobvezno), državo, ulico, poštno številko, mesto, telefon in elektronski naslov),
 6. edini način za plačilo je neposredna bančna transakcija,
 7. naročilo in podatke lahko spremenite do zaključka nakupa,
 8. izberite gumb Zaključite nakup.

Kupna oziroma kupoprodajna pogodba je sklenjena ob pritisku na gumb – Kupite sedaj. Na podani e-naslov boste prejeli potrdilo o nakupu – da je naročilo sprejeto. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca preko danega elektronskega naslova.

 1. Naročilo je odpremljeno / Naročilo je pripravljeno za prevzem

Prodajalec v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 031 595 864 (telefonska ni plačljiva) ali po e-naslovu barbara@malicudo.si Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

 

Nakup za pravne osebe

Nakup za pravne osebe ni možen preko spletne trgovine na spletnem mestu www.malicudo.si. Pravne osebe se za nakup morajo obrniti direktno na podjetje Barbara Muhič s.p.

 

Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena ZVPot.

Obrazec za odstop od pogodbe najdete TUKAJ. V primeru vračila poškodovanega blaga trgovec lahko naknadno uveljavlja odškodnino. Kupec mora blago vrniti na naslov prodajalca. Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu povrnil kupnino v celoti v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu pogodbe. Prodajalec si pridružuje pravico, da vračilo kupnine zadrži, dokler ne prevzame izdelka vrnjenega s strani kupca.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: barbara@malicudo.si

V primeru odstopa od pogodbe kupca prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Barbara Muhič s.p., Brodarska ulica 44, Krog, 9000 Murska Sobota. Vrnitev prejetih artiklov, skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe, podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko kupcu ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi kupca po elektronski pošti. Kupec omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Stvarna napaka

V skladu z ZVPot je napaka stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Za spletne nakupe lahko kupec, ki je potrošnik v skladu z določbami ZVPot, uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake, v roku dveh let od kar je bila stvar izročena, kar izkazuje z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice na sledeč način:

 1. če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita,
 2. kupec mora prodajalca obvestiti na elektronski naslov barbara@malicudo.si in natančneje opisati napako ter ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Če napaka ni sporna, ponudnik čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugodi kupčevi zahtevi. Ponudnik pisno odgovori kupcu na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna. Če ponudnik uniči ali izgubi proizvod, ki mu je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, je dolžan kupcu po njegovi izbiri izročiti v osmih dneh nov enak proizvod ali mu takoj plačati odškodnino v višini drobnoprodajne cene novega proizvoda. Kupec je v primeru odobrene reklamacije za stvarno napako upravičen tudi do povračila morebitnega stroška dostave, ki ga je imel v primeru spletnega nakupa. Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do jamčevalnih zahtevkov uveljavlja z veljavno zakonodajo.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

 

Stroški dobave/dostave

Dobava blaga je povezana s stroški pošiljanja. Stroški pošiljanja znašajo 4,00€.

 

Stroški v zvezi z vračilom

Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec – velja tako za menjavo, kot v primeru od odstopa od pogodbe.

 

Dostava

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije, vendar si Barbara Muhič s.p. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Možen je tudi osebni prevzem po predhodnem dogovoru, ki se izvaja samo v Murski Soboti. Rok dostave je do 15 dni.

 

Varnost

Barbara Muhič s.p. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 

Varovanje osebnih podatkov

O varovanju osebnih podatkov si preberite na naši spletni strani Pravilnik o zasebnosti.

 

Komunikacija

Barbara Muhič s.p. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila Barbara Muhič s.p. bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj Igralnica Mali Čudo bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Barbara Muhič s.p. izrecno spoštovala,
 • oglasna sporočila igralnice Mali Čudo bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

 

Omejitev odgovornosti

Barbara Muhič s.p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Barbara Muhič s.p. ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Barbara Muhič s.p. kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih prodajalec v primeru vednosti ne bi potrdila oziroma sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

Pritožbe in spori

Barbara Muhič s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Barbara Muhič s.p. se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Barbara Muhič s.p. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 031 595 864 ali po elektronski pošti na barbara@malicudo.si Pritožba se odda prek e-poštnega naslov ali preko kontaktnega obrazca. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Barbara Muhič s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Barbara Muhič s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Spletno reševanje sporov

Podjetje Barbara Muhič s.p. trenutno še nima izbranega izvajalca IRPS. Povezava: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

 

INFORMACIJE IN PODPORA

V kolikor imate kakršna koli vprašanja ali težave pri oddaji naročila nas kontaktirajte na barbara@malicudo.si ali preko telefonske številke 031 595 864 od ponedeljka do petka med 9.00 in 15.00.


Ob registraciji se uporabnih zavezuje, da se strinja z vsemi splošnimi pravili in pogoji uporabe spletnih vsebin. Vsakič, ko se prijavite na www.malicudo.si potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami, ki so opredeljene v pravilih spletne strani in splošnih pogojih uporabe – ter jih tudi sprejemate.

Če se s splošnimi pogoji ne strinjate, ne smete uporabljati spletnih vsebin strani malicudo.si in se ne smete registrirati.

SPLOŠNI POGOJI STRANI MALICUDO.SI

 1. Splošne določbe

Vsebina splošnih pogojev in pravil o uporabi strani se nanaša na pogoje uporabe vsebin na strani malicudo.si. To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami – uporabnikom/obiskovalcem strani malicudo.si ter nami, spletno stranjo malicudo.si, ki jo upravlja Barbara Muhič s.p.

 1. Opredelitve pojmov

Ponudnik in lastnik spletne strani malicudo.si je Igralnica Mali ČuDo, Barbara Muhič s.p., Brodarska ulica 44, Krog, 9000 Murska Sobota.

Uporabnik spletne strani ste vi, ki obiskujete in brskate po spletni strani malicudo.si, ne glede na to ali brskate kot fizična oseba ali pravna oseba oziroma njen zastopnik ali pooblaščenec.

Spletna stran malicudo.si je spletna stran, ki predstavlja različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine, storitve in izdelke v okviru dejavnosti, ki jo opravlja. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših storitev je popolnoma na lastno odgovornost. S tem, da obiščete spletno stran malicudo.si in se registrirate, se popolnoma strinjate s Pravili in pogoji spletne strani malicudo.si. V okviru spletne strani so predstavljeni tudi poslovni partnerji s katerimi sodelujemo in jih zato tudi predstavljamo na spletni strani. Ponudnik in lastnik spletne strani malicudo.si ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti poslovnih partnerjev. Besedila, ki se predstavljajo poslovne partnerje so pripravili partnerji sami ali jih je pripravil lastnik strani in jih dal v potrditev poslovnemu partnerju. Programi, izdelki in storitve poslovnih partnerjev so v celoti ločeni od ponudnika spletne strani malicudo.si

Mali Čudo™ je avtorsko zaščitena blagovna znamka, ki je v lasti Barbare Muhič. Blagovna znamka je zaščitena z Zakonom o intelektualni lastnini. Kršenje tega zakona – nepooblaščeno kopiranje in uporaba pojmov, ki so zaščiteni) rešuje pristojno sodišče v Murski Soboti.

 1. Dostop do spletne strani malicudo.si in uporaba

Dostop do strani malicudo.si

Dostop do vsebin spletne strani je zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodabljanja spletne strani. Ponudnik si pridružuje pravico do umaknitve spletne strani in/ali ukinitve spletnih vsebin, kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Uporaba strani malicudo.si

Obisk spletne strani in uporaba vsebin in storitev je popolnoma na lastno odgovornost. S prijavo in/ali registracijo na strani malicudo.si se uporabnik vsakič znova avtomatsko strinja z vsemi pogoji in pravili, ki so določeni med splošnimi pogoji spletne strani malicudo.si

Uporaba spletne strani malicudo.si je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z uporabniškimi navodili ter veljavnimi predpisi Republike Slovenije, ki urejajo to področje.

Z uporabo vsebin strani malicudo.si izrecno soglašate z njegovo vsebino in se obvezujete, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit in spoštljiv način. Odgovorni ste za poznavanje, spoštovanje in izvajanje zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki veljajo za to področje.

S spoštovanjem Splošnih pravil in pogojev spletne strani malicudo.si pristajate, da ne boste uporabili vsebin objavljenih na strani malicudo.si v zlonamerne (ali drugače protizakonske) in/ali nezakonite namene, se ob tem sklicevali na poslovno povezavo s malicudo.si, objavljali komentarje ali pošiljali vsebine s tretjega računa (s skritimi osebnimi podatki), če bi lahko to škodilo ugledu blagovne znamke ter nezakonito kopirali vsebin, ki so zaščitene z Zakonom o intelektualni lastnini (brez predhodnega izrecnega in pisnega dovoljenja ponudnika strani malicudo.si.

Prijava na novice strani malicudo.si

S prijavo na novice strani malicudo.si se strinjate, da vam na vaš elektronski naslov pošiljamo redna in občasna elektronska obvestila o aktivnostih v igralnicah, storitvah, izobraževanjih in novostih. S prijavo se strinjate, da boste prejemali elektronska sporočila, ki so brezplačna. Odjava je možna kadarkoli s klikom na »Odjava«, ki ga najdete na koncu elektronskega sporočila. Lahko pa nam »Odjava.« posredujete tudi na naš elektronski naslov barbara@malicudo.si in vas bomo izbrisali iz baze registriranih uporabnikov.

Povezava na spletne strani poslovnih partnerjev

Na strani malicudo.si predstavljamo dejavnosti poslovnih partnerjev s katerimi sodelujemo ter povezave do njihove spletne strani, s katerimi lastnik strani malicudo.si ne upravlja, ne kontrolira niti ne preverja vsebin. Ponudnik ponuja te povezave uporabnikom le kot dodatne informacije. Ko kliknete na drugo spletno stran, ste se dolžni upoštevati pogoje in pravile, ki jih postavlja njihov upravljalec.

Izključitev jamstva

Izrecno podajate strinjanje, da razumete da spletno stran malicudo.si in informacije na njej uporabljate na lastno odgovornost.

Izključitev odgovornosti

Lastnik strani malicudo.si oziroma njegovi poslovni partnerji ne odgovarjajo za škodo, ki nastane iz vaše uporabe, nezmožnosti uporabe ali nepravilne rabe materiala spletne strani malicudo.si.

Spletna stran malicudo.si in lastnik blagovne znamke Mali ČuDo spoštuje uradno medicino in obiskovalcev ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, niti ne svetuje na tem področju. Uporaba vsebin strani malicudo.si je izključno na vašo lastno odgovornost. Delavnice v nikakršni meri ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa ali zdravljenja. Z obiskom naših delavnic v okviru naše ponudbe odgovorna oseba (starši ali skrbniki, obvezno polnoletna oseba) v celoti prevzema odgovornost nase.

Dodatna informacija

Nekatera izobraževanja in delavnice spadajo pod uradno priznanje izobraževalne programe.

Spremembe določil splošnih pogojev in pravil

Spletno mesto malicudo.si si pridružuje pravico do občasnih sprememb pogojev in pravil (sprememba zakonodaje, dodatne aktivnosti). Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena med splošnimi pogoji in pravili, razen če ni z zakonom določeno drugače.

Izpis

V kolikor ne želite prejemati novice spletnega mesta malicudo.si, se morate s spletne strani samostojno izpisati s pomočjo povezave, ki jo najdete na koncu vsakega sporočila (glej: »Odjava«, ki vsebuje hiperpovezavo do strani, kjer kliknete odjavo ali spremenite nastavitve). Uporabnik je odgovoren za lastni izpis.

O podjetju in blagovni znamki Mali ČuDo

Mali ČuDo je kratica za ČUdovite DOgodke. Iz tega izhaja Mali ČuDo. Produkti in storitve so rezultat večletnega razvoja in izpopolnjevanja na področju dela z otroci. Glavni cilj podjetja je svetovanj, priprava in izvedba dogodkov, izobraževanj in delavnic za otroke, starše, pedagoge in zainteresirano javnost, ki spodbujajo čustveni, telesni in duševni razvoj otroka in posledično starša oziroma pedagoga. Cilj je ponuditi celovite storitve in spremljajoče izdelke in dogodke, ki bodo zagotavljali otoku varen in celovit razvoj v samozavestno in celovito osebnost.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe vsebin spletne strani malicudo.si

Vsebine lahko uporabljate za osebne in nekomercialne namen. Za vse ostalo je potrebno pisno soglasje lastnika. Prepovedano je kopiranje, prikazovanje, distribucija, oddajanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, prenašanje ali prodajanje podatkov, izdelkov in storitev blagovne znamke Mali ČuDo.

Povezava na spletno stran malicudo.si je dovoljenja, če se navaja vir vsebine, prosimo vas za posredovanje informacije (posredujete nam vsebino na naslov barbara@malicudo.si).

Pravna podlaga

Podlaga je Zakon o elektronskih komunikacijah (UL št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Spletna stran je bila vzpostavljena junija 2017.

Končno določilo

Vse nastale spore rešujeta lastnik in uporabnik sporazumno, v primeru, da se spor ne razreši je pristojno stvarno sodišče v Murski Soboti.

 

POLITIKA VAROVANJA PODATKOV

VARNOST – upravljalec
Upravljalec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:
Igralnica Mali ČuDo
Barbara Muhič s.p.
Brodarska ulica 44, Krog
9000 Murska Sobota
Slovenija
davčna številka: 38459302
e-naslov: barbara@malicudo.si

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila to je pošiljanje informativnega gradiva, ponudb in računov, ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.
Osebni podatki, ki jih zbira ponudnik spletnega mesta malicudo.si, so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah, programu, izobraževanju ter izdelkih, ki so in bodo na voljo. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

POLITIKA ZAŠČITE OTROK

Ob aktivnostih, ki se izvajajo v okviru igralnice Mali Čudo skrbimo, da se vsak otrok počuti varnega in zaščitenega. Iz tega razloga: hranimo prijavnico na aktivnost s kontakti odrasle osebe (starša ali skrbnika), ki jo imamo za stik v sili; z vsakim otrokom ravnamo spoštljivo; pogovori so zaupne narave; postavljamo vzgled otroku (montessori pristop), spoštujemo pravico do lastnega mnenja, izražanja in do zasebnosti; spodbujamo otroke, da spoštujejo mnenja drugih; da izkazujejo skrb do sebe in drugih; poskrbimo, da otroka prevzame odgovorna oseba.

V primeru, da po otroka ne pridejo kličemo kontaktno osebo. Če ni odziva, kontaktiramo pristojne organe in se ravnamo po njihovih navodilih.

TUDI MI IMAMO PIŠKOTKE – KAJ SO?

Kaj so piškotki – tisti neužitni piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki

To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto. Pomagajo, da vaša prijava in odjava poteka nemoteno in gladko hkrati pa pripomore k večji varnosti in je v skladu s predpisi.

Izvedbeni in funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Pomagajo nam izboljšati hitrost delovanja spletnega mesta oz. vašega brskanja po spletu, pomagajo nam si zapomniti spletna mesta, ki jih uporabljate več ter so nam v pomoč pri povezovanju z vašimi socialnimi omrežji. Pomagajo nam ugotoviti npr. katere izdelke na spletišču bi vam lahko priporočili po ugodnih cenah. Z odjavo od teh piškotkov se bo delovanje brskanja po spletišču lahko upočasnilo, oglasna sporočila ne bodo ustrezna hkrati pa se ne boste mogli učinkovito povezovati z vašimi socialnimi omrežji Facebook, Instagramom in drugimi.

Ciljni ali oglaševalski piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom tako na naših spletiščih, kot na spletiščih izven strani www.malicudo.si. Pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da niso pridobljeni v kakršnikoli povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletišču. Z odjavo od teh piškotkov, oglasna sporočila za vas ne bodo ustrezna vašim preferencam.

Obvestilo o piškotkih je bilo nazadnje spremenjeno dne 15. junija 2017.