SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA SPLETNE STRANI www.malicudo.si

Ob registraciji se uporabnih zavezuje, da se strinja z vsemi splošnimi pravili in pogoji uporabe spletnih vsebin. Vsakič, ko se prijavite na www.malicudo.si potrjujete, da se strinjate z vsemi določbami, ki so opredeljene v pravilih spletne strani in splošnih pogojih uporabe – ter jih tudi sprejemate.

Če se s splošnimi pogoji ne strinjate, ne smete uporabljati spletnih vsebin strani malicudo.si in se ne smete registrirati.

SPLOŠNI POGOJI STRANI MALICUDO.SI

  1. Splošne določbe

Vsebina splošnih pogojev in pravil o uporabi strani se nanaša na pogoje uporabe vsebin na strani malicudo.si. To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami – uporabnikom/obiskovalcem strani malicudo.si ter nami, spletno stranjo malicudo.si, ki jo upravlja Barbara Muhič s.p.

  1. Opredelitve pojmov

Ponudnik in lastnik spletne strani malicudo.si je Igralnica Mali ČuDo, Barbara Muhič s.p., Brodarska ulica 44, Krog, 9000 Murska Sobota.

Uporabnik spletne strani ste vi, ki obiskujete in brskate po spletni strani malicudo.si, ne glede na to ali brskate kot fizična oseba ali pravna oseba oziroma njen zastopnik ali pooblaščenec.

Spletna stran malicudo.si je spletna stran, ki predstavlja različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine, storitve in izdelke v okviru dejavnosti, ki jo opravlja. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših storitev je popolnoma na lastno odgovornost. S tem, da obiščete spletno stran malicudo.si in se registrirate, se popolnoma strinjate s Pravili in pogoji spletne strani malicudo.si. V okviru spletne strani so predstavljeni tudi poslovni partnerji s katerimi sodelujemo in jih zato tudi predstavljamo na spletni strani. Ponudnik in lastnik spletne strani malicudo.si ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti poslovnih partnerjev. Besedila, ki se predstavljajo poslovne partnerje so pripravili partnerji sami ali jih je pripravil lastnik strani in jih dal v potrditev poslovnemu partnerju. Programi, izdelki in storitve poslovnih partnerjev so v celoti ločeni od ponudnika spletne strani malicudo.si

Mali Čudo™ je avtorsko zaščitena blagovna znamka, ki je v lasti Barbare Muhič. Blagovna znamka je zaščitena z Zakonom o intelektualni lastnini. Kršenje tega zakona – nepooblaščeno kopiranje in uporaba pojmov, ki so zaščiteni) rešuje pristojno sodišče v Murski Soboti.

  1. Dostop do spletne strani malicudo.si in uporaba

Dostop do strani malicudo.si

Dostop do vsebin spletne strani je zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodabljanja spletne strani. Ponudnik si pridružuje pravico do umaknitve spletne strani in/ali ukinitve spletnih vsebin, kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Uporaba strani malicudo.si

Obisk spletne strani in uporaba vsebin in storitev je popolnoma na lastno odgovornost. S prijavo in/ali registracijo na strani malicudo.si se uporabnik vsakič znova avtomatsko strinja z vsemi pogoji in pravili, ki so določeni med splošnimi pogoji spletne strani malicudo.si

Uporaba spletne strani malicudo.si je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z uporabniškimi navodili ter veljavnimi predpisi Republike Slovenije, ki urejajo to področje.

Z uporabo vsebin strani malicudo.si izrecno soglašate z njegovo vsebino in se obvezujete, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit in spoštljiv način. Odgovorni ste za poznavanje, spoštovanje in izvajanje zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki veljajo za to področje.

S spoštovanjem Splošnih pravil in pogojev spletne strani malicudo.si pristajate, da ne boste uporabili vsebin objavljenih na strani malicudo.si v zlonamerne (ali drugače protizakonske) in/ali nezakonite namene, se ob tem sklicevali na poslovno povezavo s malicudo.si, objavljali komentarje ali pošiljali vsebine s tretjega računa (s skritimi osebnimi podatki), če bi lahko to škodilo ugledu blagovne znamke ter nezakonito kopirali vsebin, ki so zaščitene z Zakonom o intelektualni lastnini (brez predhodnega izrecnega in pisnega dovoljenja ponudnika strani malicudo.si.

Prijava na novice strani malicudo.si

S prijavo na novice strani malicudo.si se strinjate, da vam na vaš elektronski naslov pošiljamo redna in občasna elektronska obvestila o aktivnostih v igralnicah, storitvah, izobraževanjih in novostih. S prijavo se strinjate, da boste prejemali elektronska sporočila, ki so brezplačna. Odjava je možna kadarkoli s klikom na »Odjava«, ki ga najdete na koncu elektronskega sporočila. Lahko pa nam »Odjava.« posredujete tudi na naš elektronski naslov barbara@malicudo.si in vas bomo izbrisali iz baze registriranih uporabnikov.

Povezava na spletne strani poslovnih partnerjev

Na strani malicudo.si predstavljamo dejavnosti poslovnih partnerjev s katerimi sodelujemo ter povezave do njihove spletne strani, s katerimi lastnik strani malicudo.si ne upravlja, ne kontrolira niti ne preverja vsebin. Ponudnik ponuja te povezave uporabnikom le kot dodatne informacije. Ko kliknete na drugo spletno stran, ste se dolžni upoštevati pogoje in pravile, ki jih postavlja njihov upravljalec.

Izključitev jamstva

Izrecno podajate strinjanje, da razumete da spletno stran malicudo.si in informacije na njej uporabljate na lastno odgovornost.

Izključitev odgovornosti

Lastnik strani malicudo.si oziroma njegovi poslovni partnerji ne odgovarjajo za škodo, ki nastane iz vaše uporabe, nezmožnosti uporabe ali nepravilne rabe materiala spletne strani malicudo.si.

Spletna stran malicudo.si in lastnik blagovne znamke Mali ČuDo spoštuje uradno medicino in obiskovalcev ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, niti ne svetuje na tem področju. Uporaba vsebin strani malicudo.si je izključno na vašo lastno odgovornost. Delavnice v nikakršni meri ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa ali zdravljenja. Z obiskom naših delavnic v okviru naše ponudbe odgovorna oseba (starši ali skrbniki, obvezno polnoletna oseba) v celoti prevzema odgovornost nase.

Dodatna informacija

Nekatera izobraževanja in delavnice spadajo pod uradno priznanje izobraževalne programe.

Spremembe določil splošnih pogojev in pravil

Spletno mesto malicudo.si si pridružuje pravico do občasnih sprememb pogojev in pravil (sprememba zakonodaje, dodatne aktivnosti). Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena med splošnimi pogoji in pravili, razen če ni z zakonom določeno drugače.

Izpis

V kolikor ne želite prejemati novice spletnega mesta malicudo.si, se morate s spletne strani samostojno izpisati s pomočjo povezave, ki jo najdete na koncu vsakega sporočila (glej: »Odjava«, ki vsebuje hiperpovezavo do strani, kjer kliknete odjavo ali spremenite nastavitve). Uporabnik je odgovoren za lastni izpis.

O podjetju in blagovni znamki Mali ČuDo

Mali ČuDo je kratica za ČUdovite DOgodke. Iz tega izhaja Mali ČuDo. Produkti in storitve so rezultat večletnega razvoja in izpopolnjevanja na področju dela z otroci. Glavni cilj podjetja je svetovanj, priprava in izvedba dogodkov, izobraževanj in delavnic za otroke, starše, pedagoge in zainteresirano javnost, ki spodbujajo čustveni, telesni in duševni razvoj otroka in posledično starša oziroma pedagoga. Cilj je ponuditi celovite storitve in spremljajoče izdelke in dogodke, ki bodo zagotavljali otoku varen in celovit razvoj v samozavestno in celovito osebnost.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe vsebin spletne strani malicudo.si

Vsebine lahko uporabljate za osebne in nekomercialne namen. Za vse ostalo je potrebno pisno soglasje lastnika. Prepovedano je kopiranje, prikazovanje, distribucija, oddajanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, prenašanje ali prodajanje podatkov, izdelkov in storitev blagovne znamke Mali ČuDo.

Povezava na spletno stran malicudo.si je dovoljenja, če se navaja vir vsebine, prosimo vas za posredovanje informacije (posredujete nam vsebino na naslov barbara@malicudo.si).

Pravna podlaga

Podlaga je Zakon o elektronskih komunikacijah (UL št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Spletna stran je bila vzpostavljena junija 2017.

Končno določilo

Vse nastale spore rešujeta lastnik in uporabnik sporazumno, v primeru, da se spor ne razreši je pristojno stvarno sodišče v Murski Soboti.

 

POLITIKA VAROVANJA PODATKOV

VARNOST – upravljalec
Upravljalec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:
Igralnica Mali ČuDo
Barbara Muhič s.p.
Brodarska ulica 44, Krog
9000 Murska Sobota
Slovenija
davčna številka: 38459302
e-naslov: barbara@malicudo.si

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila to je pošiljanje informativnega gradiva, ponudb in računov, ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.
Osebni podatki, ki jih zbira ponudnik spletnega mesta malicudo.si, so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah, programu, izobraževanju ter izdelkih, ki so in bodo na voljo. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

POLITIKA ZAŠČITE OTROK

Ob aktivnostih, ki se izvajajo v okviru igralnice Mali Čudo skrbimo, da se vsak otrok počuti varnega in zaščitenega. Iz tega razloga: hranimo prijavnico na aktivnost s kontakti odrasle osebe (starša ali skrbnika), ki jo imamo za stik v sili; z vsakim otrokom ravnamo spoštljivo; pogovori so zaupne narave; postavljamo vzgled otroku (montessori pristop), spoštujemo pravico do lastnega mnenja, izražanja in do zasebnosti; spodbujamo otroke, da spoštujejo mnenja drugih; da izkazujejo skrb do sebe in drugih; poskrbimo, da otroka prevzame odgovorna oseba.

V primeru, da po otroka ne pridejo kličemo kontaktno osebo. Če ni odziva, kontaktiramo pristojne organe in se ravnamo po njihovih navodilih.

TUDI MI IMAMO PIŠKOTKE – KAJ SO?

Kaj so piškotki – tisti neužitni piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Vrste piškotkov

Nujno potrebni piškotki

To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto. Pomagajo, da vaša prijava in odjava poteka nemoteno in gladko hkrati pa pripomore k večji varnosti in je v skladu s predpisi.

Izvedbeni in funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Pomagajo nam izboljšati hitrost delovanja spletnega mesta oz. vašega brskanja po spletu, pomagajo nam si zapomniti spletna mesta, ki jih uporabljate več ter so nam v pomoč pri povezovanju z vašimi socialnimi omrežji. Pomagajo nam ugotoviti npr. katere izdelke na spletišču bi vam lahko priporočili po ugodnih cenah. Z odjavo od teh piškotkov se bo delovanje brskanja po spletišču lahko upočasnilo, oglasna sporočila ne bodo ustrezna hkrati pa se ne boste mogli učinkovito povezovati z vašimi socialnimi omrežji Facebook, Instagramom in drugimi.

Ciljni ali oglaševalski piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom tako na naših spletiščih, kot na spletiščih izven strani www.malicudo.si. Pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da niso pridobljeni v kakršnikoli povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletišču. Z odjavo od teh piškotkov, oglasna sporočila za vas ne bodo ustrezna vašim preferencam.

Obvestilo o piškotkih je bilo nazadnje spremenjeno dne 15. junija 2017.