Mali ČuDo organizira

Domov / Mali ČuDo organizira

Tečaj prve pomoči za dojenčke in otroke

Nezgode so del našega vsakdana. Najpogosteje se zgodijo doma in v prostem času, ko smo skupaj z najbližjimi. Bi jim znali pomagati? Ima vsaj ena oseba v vaši družini znanje prve pomoči? Veste, da je potrebno dojenčka in otroka oživljati drugače kot odraslega?

Bodite pripravljeni, da vas v nujnih primerih ne zagrabi panika. Če imate potrebna znanja in veščine, boste, ko bo potrebno, sposobni ukrepati mirno in pravilno.

Joga za otroke

Joga pomaga otroku, da se začne bolje zavedati svojega telesa. Joga, v netekmovalnem duhu, pomaga otroku širiti zavest o sebi in o vsem kar ga obdaja. Joga uči harmonijo. Pomaga umiriti zelo aktivnega otroka in na drugi strani napolni z energijo tistega, ki je manj aktiven. Otrok se uči sproščanja, razvija domišljijo, dobi več veselja za življenje in višjo samozavest. Otrok, ki dela jogo, lažje predeluje stresne situacije in se bolje počuti v svoji koži. Na urah joge nam družbo delajo pravljice in plišasti prijatelji.

Dragi starši,
pripeljite svoje malčke na jogo vsaj 10 minut pred začetkom vadbe. Otroci naj imajo s seboj podlogo za ležanje (nekaj jih imamo v igralnici), copatke ali nedrseče nogavice ter vodo. Dobrodošli so tudi plišasti prijatelji.

Posamični obisk delavnice je pravljičnih 7€, mesečna karta (4 obiski) znaša 25€. Jogo za otroke bom vodila Barbara Muhič, certificirana inštruktorica joge za otroke (YAI).

Prijave na: barbara@malicudo.si ali na 031 595 864 (Barbara)

Jutranja joga

Mali ČuDo te vsak ponedeljek zjutraj vabi, da poskrbiš za dobro počutje z jutranjo jogo v igralnici Mali ČuDo.

Zakaj jutranja joga?
Ker z jogo in meditacijo pridemo bližje sebi, svoji resnični naravi. Postanemo mirnejši in srečnejši, manj vpeti v vsakodnevni stres, skrbi. Telesno postanemo prožnejši in močnejši. Joga nam daje mehkobo in hkrati moč, kombinacijo, ki nam pomaga skozi vsakdan.

Jutranja joga je nežna, saj se šele prebujamo, del ure bo namenjen tudi meditaciji.
Vadba poteka vsak ponedeljek od 9.00 do 10.15 ure.
Cena je 33€ / 4 vadbe (velja 5 tednov od nakupa).
S seboj prinesete podlogo za ležanje, flis odejo in vodo.

Jogo vodi Tatjana Baligač, učiteljica joge za odrasle in otroke z večletnimi izkušnjami lastne prakse in poučevanja joge iz Enovita Društvo za veselo življenje!

Prijave sprejemamo: tatjana.baligac@gmail.com ali na 041 943 462 (Tatjana)

Joga za nosečnice in Joga za mamice z malčki

Drage nosečke in mamice z malčki, torek je vaš dan.
Vsak torek vas pričakujemo v igralnici Mali ČuDo na uri joge.

Ob 9.00 uri vabljene na JOGO ZA NOSEČNICE (vadba traja eno uro) ter ob 10.15 uri na JOGO ZA MAMICE Z DOJENČKI (vadba traja eno uro).

Nekaj razlogov zakaj se nam pridružiti na urah joge:

Joga med nosečnostjo:
– je varna za vas in otroka,
– vpliva na boljše počutje, sproščenost, ohranja vaše telo gibčno,
– zmanjšuje bolečine v hrbtu in otekanje sklepov,
– omogoča boljši spanec in poveča sproščenost,
– spoznale boste druge nosečnice, kramljate ter se imeli fajn.
Joga je primerna po 3. mesecu nosečnosti, do konca nosečnosti.

Mamice z dojenčki:
– se še bolj povežete z dojenčkom,
– skrbite za svoje telo in boljše počutje,
– krepite mišice medeničnega dna, se naučite pravilne drže,
– ste v družbi mamic, si delite nasvete in se podpirate.

Joga za mamice z dojenčki je prvenstveno namenjena mamicam, dojenčki pa se ta čas igrajo, ležijo, kotalijo, plazijo, dojijo, … Seveda pa tudi njih vključimo in tako nekaj vaj naredimo skupaj.
Joga za mamice je primerna od 2. meseca po porodu (oz. po dogovoru).

Vse to v prijetnem ambientu igralnice Mali ČuDo, kjer bo za vas in vaše malčke prijetno poskrbljeno! Parkirišče za otroške vozičke je zagotovljeno.

Cena je 33€ / 4 vadbe (velja 5 tednov od nakupa). S seboj prinesete podlogo za ležanje, flis odejo zase, odejico ali tetra pleničko za dojenčka in vodo.

Jogo vodi Tatjana Baligač, učiteljica joge za odrasle in otroke z opravljenim izobraževanjem vadb za nosečnice in poporodnih vadb.

Prijave na: tatjana.baligac@gmail.com ali na 041 943 462 (Tatjana)

Relax kids delavnice

Sprostitvene delavnice potekajo po metodi Relax Kids, ki vsebuje različne tehnike in orodja, ki se jih otroci naučijo preko igre. Skrbno izbrane aktivnosti vsebujejo veliko razgibavanja, plesa, masaže, dihalnih vaj, afirmacij, sprostitvenih vizualizacij, risanja, barvanja itd. Otroci tehnike, ki jih osvojijo na zabaven način, ponotranjijo. Ko se znajdejo v stresnih situacijah, jih popade trma, jeza, žalost ali se počutijo prestrašeni in manj samozavestni, takšne situacije lažje obvladujejo.

Relax kids delavnice pomagajo otroku na različnih področjih:

  • koristi za otrokovo telo: razvijanje fleksibilnosti, ravnovesja, zavedanja, spoznavanja lastnega telesa, izboljša spanec, dviga energijo v telesu in izboljša prekrvavitev,
  • koristi za čustveno zdravje otrok: razvijanje zdrave samozavesti in samozaupanja, prepoznavanje in obvladovanje čustev in čustvenih stanj, zmanjševanje stresa, tesnobe in napetosti,
  • koristi za mentalno zdravje: izboljša se koncentracija, spomin, zmožnost poslušanja, razvijanje kreativnosti, obenem pa se spodbuja pozitivno mišljenje.

Vabljeni na brezplačno predstavitveno delavnico, ki bo v sredo, 24. oktobra 2018 ob 17.00

Posamični obisk delavnice je pravljičnih 7€, mesečna karta (4 obiski) znaša 25€. Sprostitvene delavnice vodi Barbara, certificirana izvajalka delavnic za otroke po metodi Relax Kids.

Prijave na: barbara@malicudo.si ali na 031 595 864 (Barbara)

Joga z eteričnimi olji DoTerra

Vsi ljubitelji joge in dobrega počutja prisrčno vabljeni na posebno delavnico, kjer se združita dve starodavni holistični praksi: joga in aromaterapija, ki obe vplivata na izboljšanje počutja na fizičnem, mentalnem, čustvenem in duhovnem nivoju.

Joga nam pomaga s prakticiranjem asan, s tehnikami dihanja in meditacijo, da prebudimo višja stanja zavesti, prav tako pa tudi aromaterapija preko naravnih eteričnih olj – čistih esenc narave, vzpostavlja ravnovesje v nas.

Na delavnici gre za sinergijo joge in aromaterapije, kjer nas izbrana eterična olja dodatno podprejo na naši poti prebujanja. Joga na tej delavnici je prilagojena tudi začetnikom, zato vabljeni, da se pridružite vsi, ki vas zanimata joga in uživate ob blagodejnih učinkih in vonjih doTerra eteričnih olj.

Delavnico izvaja: Tatjana Baligač, učiteljica joge in meditacije, več o delu na Joga s Tatjano

Energijska izmenjava je 15€

Prijave na: tatjana.baligac@gmail.com ali na 041 943 462 (Tatjana)

Mavrično potovanje

Vabljeni na skupinsko vodeno meditacijo, na kateri bomo poleg sproščanja namenili pozornost tudi našim energijskim centrom – čakram. Podali se bomo na mavrično potovanje po našem telesu, saj sedem glavnih energijskih centrov v našem telesu zajema spekter mavričnih barv. V meditaciji bomo očistili in uravnovesili delovanje čaker ter tako naredili naša telesa bolj pretočna, močnejša in zdrava.

Meditacija je izjemno koristna, saj se skozi vodeno sproščanje globoko umirimo in osvobodimo napetosti tako na fizičnem kot psihičnem področju. Meditacija je praksa, ki nam pomaga, da utišamo vse moteče impulze zunanjega sveta in skozi umiritev najdemo svoj notranji mir.

Meditacijo vodi Klaudija Dolenčić, energijska terapevtka, angelska svetovalka, medij, voditeljica skupinskih meditacij s certifikatom. Več o njenem delu: Klaudija Šepet Duše

Energijska izmenjava je 15€

Prijave na: klaudijado@gmail.com ali na 041 545 792 (Klaudija)

Ure pravljic

Ure pravljic so odličen način za prijetno druženje otrok s pravljičnimi junaki in pravljičnimi svetovi. Potujemo v različne pravljice, se ob tem zabavamo in igramo. Z njimi se pogovarjamo in jim damo priložnost, da pravljico podoživijo in poustvarjajo z risanjem, barvanjem …

Ure pravljic potekajo v igralnici Mali Čudo ob ponedeljkih, ob 17. uri. Po uri pravljic je omogočena prosta igra za otroke in druženje staršev. Več pa na koledarju dogodkov (link na koledar dogodkov).

Sprostitvene delavnice

Sprostitvene delavnice vsebujejo metodo dela, ki je namenjena otrokom, staršem, širšemu družinskemu krogu ter pedagogom in strokovnim delavcem. To je program sproščanja ter pripomoček pri osebnostnem, čustvenem, fizičnem in psihičnem razvoju otrok. Namen metode je med drugim tudi ta, da otroke nauči samostojnosti. Postalo je čisto vsakdanje, da že tudi otroci doživljajo stres, da se ne znajo sami sprostiti in umiriti ter da ne vedo, kaj so čustva, kako jih doživljajo in prepoznavajo. Doživljanje, ki ga otroci izkušajo znotraj sebe, se potem izrazi navzven v obliki različnih strahov, agresije in tudi bolezni. Ravno zaradi tega je pomembno, da se starši naučijo prepoznavati različna osebnostna in čustvena stanja otrok ter preko tega odkrijejo njihove prave potenciale, otroci pa se lahko ob tem sproščeno razvijajo v odraslo osebo z zdravo samopodobo.

Delavnice potekajo po metodi Relax Kids, ki vsebuje različne tehnike in orodja, ki se jih otroci naučijo preko igre. Skrbno izbrane aktivnosti vsebujejo veliko razgibavanja, plesa, masaže, dihalnih vaj, afirmacij, sprostitvenih vizualizacij, risanja, barvanja itd. Otroci tehnike, ki jih osvojijo na zabaven način, ponotranjijo. Ko se znajdejo v stresnih situacijah, jih popade trma, jeza, žalost ali se počutijo prestrašeni in manj samozavestni, takšne situacije lažje obvladujejo.

Sprostitvene delavnice potekajo v igralnici Mali ČuDo, in sicer ob torkih, s pričetkom ob 17. uri. Več pa na koledarju dogodkov (link na koledar dogodkov).

Joga za otroke in pravljična joga

Joga za otroke je vodena vadba, oblikovana posebej za otroke. Gre za mešanico joge, joge smeha ter ustvarjalne delavnosti, ki preko kombinacije gibalno-vokalnih vaj, iger, dihanja ter sprostitve skupino spontano popeljejo v naraven smeh in dobro počutje. Otrokom omogoči srečanje s to več tisoč let staro znanostjo na igriv in privlačen način. Otroci se spoznajo s svojim telesom, naučijo se osnovnih jogijskih poz in preprostih dihalnih tehnik ter se ob tem zabavajo.

Pravljična joga preko različnih zgodbic omogoča najmlajšim srečanje z jogo na igriv način, z junaki iz njihovih najljubših pravljic. Jogijske vaje pomagajo majhnim otrokom, da spoznajo svoje telo in njegovo delovanje ter ohranjajo njegovo gibčnost, hkrati pa se z uporabo preprostih dihalnih tehnik odlično zabavajo.

Joga pozitivno učinkuje na motorične in koordinacijske spretnosti, nadzor nad čustvi in njihovo umirjanje (boljše spanje in manj čustvenih izbruhov), na samozavest otroka, imunski sistem, telesno moč in gibljivost, telesno držo, kapaciteto pljuč, zavedanje in obvladovanje telesa, zbranost in ustvarjalnost.

Ure joge potekajo v igralnici Mali ČuDo ob sredah, ob 17. uri. Po uri joge je omogočena prosta igra za otroke in druženje staršev.

Animacija na poroki

Naj bo dogodek nepozaben, barvit in čaroben dan tudi za najmlajše povabljence.

Naj bo poroka nepozaben, barvit in čaroben dan tudi za najmlajše povabljence. Poskrbeli bomo za animacijo za vaše najmlajše, da boste starši lahko brezskrbno uživali v zabavi. Program za animacijo na poroki obsega: spoznavne igre, ustvarjalne delavnice, športne aktivnosti, poslikavo obraza … Prelevimo se v male princeske in pogumne viteze, se družimo v pravem indijanskem šotoru, iščemo skriti zaklad kot pravi gusarji ali pa tekmujemo z mini avtomobilčki. Tudi dinozavre je moč opaziti. Vsekakor pa se zabavamo in po potrebi poskrbimo tudi za počitek.