LABIRINT

LABIRINT

Za najboljšo zabavo v mestu.

Potrebujemo: stole, krep papir, škarje in lepilni trak.

Primerno za rojstnodnevna praznovanja.

Število sodelujočih: odrasel in otroci (poljubno število).

Čas trajanja: 15 – 20 minut.

 

Igriva dogodivščina:

V igralnici Mali ČuDo je to daleč najpopularnejša igra. Po prostoru razporedimo stole. Krep papir razrežemo na 2 cm široke trakove in jih razdelimo otrokom. Medtem narežemo lepilni trak. Vsak otrok vzame dva kosa lepilnega traku za vsak kos krep traku in ju zalepi vsakega na svoj konec traku. Z njim poveže dva stola (lahko uporabimo tudi mizico, ali ga zalepimo do stene/tal). Labirint je končan, ko vsak otrok zalepi vsaj dva trakova. Če so trakovi zalepljeni tako, da se je možno z lahkoto pod njimi priplaziti do cilja, otežimo igro s pravilom, da plazenje ni dovoljeno ali na tla damo dve do tri plišaste igrače, ki so del labirinta in se jih prav tako ne smejo dotakniti.

Pravilo v labirintu je, da se ne smemo dotakniti krep papirja, stolov in igrač. Otroci se postavijo na en del labirinta in eden po eden poskušajo premagati labirint. Šele ko so vsi uspešno prečkali labirint, je naloga uspešno opravljena.

Včasih se zgodi, da otroci zgradijo resnično neprehoden labirint. V tem primeru dodamo pravilo, da so dovoljeni trije dotiki.