Tečaj prve pomoči za dojenčke in otroke

Loading Naši dogodki:

Tečaj prve pomoči za dojenčke in otroke

Slomškova 49
Murska Sobota, 9000 Slovenija
10:30 12:30
30,00€
  • This dogodek has passed.

ZAKAJ NA TEČAJ?

Nezgode so del našega vsakdana. Najpogosteje se zgodijo doma in v prostem času, ko smo skupaj z najbližjimi. Bi jim znali pomagati? Ima vsaj ena oseba v vaši družini znanje prve pomoči? Veste, da je potrebno dojenčka in otroka oživljati drugače kot odraslega?

Bodite pripravljeni, da vas v nujnih primerih ne zagrabi panika. Če imate potrebna znanja in veščine, boste, ko bo potrebno, sposobni ukrepati mirno in pravilno.

CENA IN LOKACIJA

Kotizacija za posamezno udeležbo znaša 30€, udeležencem dogodkov in programov Igralnice Mali Čudo nudimo 10% popust (koda za popust malicudo) ter parom 15% popust (koda za popust parimalicudo). Če prijave in plačila ne želite izvesti prek našega spletnega portala, nam pišite (info@meripopins.si) ali pokličite 051 605 607 in predračun vam bomo poslali na vaš e-mail naslov.

Prijava tukaj: link

Mesto na tečaju je zagotovljeno ob vplačilu kotizacije.

Lokacija: Igralnica Mali Čudo, ki se nahaja v Medgeneracijskem središču Mensana, Slomškova 49, Murska Sobota

VSEBINA TEČAJA

Na tečaju prve pomoči boste izvedeli, kaj storiti, ko dojenček ali otrok potrebuje hitro ukrepanje z vaše strani. Poudarek je na praktičnem delu, kjer se na lutkah za oživljanje naučite pravilne tehnike umetnega dihanja in zunanje masaže srca ter odstranjevanja tujkov iz dihalne poti. Spoznali boste, kako se v teh primerih nudenje pomoči dojenčku in otroku razlikuje od pomoči odraslemu. Naučili se boste tudi rokovanja z defibrilatorjem. V teoretičnem delu boste dobili uporabne napotke za prvo pomoč dojenčku in otroku pri najbolj pogostih nujnih stanjih (vročinski krči, alergične reakcije, opekline, zastrupitve, padec z višine, krvavitve, zlomi..), pa tudi kako pravilno ukrepati v situacijah, ki otroka sicer ne ogrožajo, zahtevajo pa takojšnje pravilno ukrepanje (izbit zob, ugriz idr.). Izvedeli boste tudi, kako lahko ukrepate preventivno, da do določenih nujnih stanj sploh ne pride.

KAKO POTEKA IN KDO GA IZVAJA?

Tečaj traja štiri pedagoške ure, v prijetnem okolju, za udeležence so zagotovljena brezplačna parkirišča. V odmoru so na voljo osvežilni napitki in sadje. Vsi udeleženci prejmejo mape z listi, pisala in gradivo. V spletni anketi lahko izrazijo mnenje o izvedbi tečaja, saj vse konstruktivne pripombe upoštevamo pri naslednjih izvedbah.

Tečaj poteka v majhnih skupinah, do največ deset udeležencev, vodi ga dolgoletna, izkušena predavateljica medicinske izobrazbe z veljavno licenco za poučevanje (tovrstne tečaje izvaja tudi za vrtce). Ves čas tečaja spodbuja dvosmerno komunikacijo in sproti odgovarja na zastavljena vprašanja. Udeleženci lahko že pred tečajem zastavijo vprašanja, ki jih obdelamo na tečaju oziroma smo na voljo za odgovore tudi po končanem tečaju.

Prijava tukaj: LINK

Podrobnosti

Datum: 10.10.2018
Čas: 10:30 - 12:30
Cena: 30,00€
KategorijaDogodki

Prizorišče

Ime prizorišča: Medgeneracijski center Mensana
Naslov: Slomškova 49
Murska Sobota, 9000 Slovenija
Telefon: 031 595 864