Človek ne jezi se EVOLUCIJA – kratek opis

Človek ne jezi se EVOLUCIJA je hitrejša in zabavnejša različica klasične družabne igre Človek ne jezi se. Lahko jo igramo na enak način kot klasično igro, ali pa pravila nadgradimo tako, da jo igramo vsakokrat malo drugače, odvisno od časa in razpoloženja (npr. hitra igra ali pa strateško usmerjena igra).

Igra vsebuje posebno novost, to je dvobarvna igralna kocka oblike dodekaeder, ki je edinstven slovenski izum. Sestavlja jo 12 ploskev, na katerih je 2-krat po šest pik v beli in črni barvi. Dodekaeder se vrti lepše in hitreje kot klasična kocka in onemogoča nameščanje pik pri metu. Igra vsebuje dve dvobarvni in eno belo igralno kocko dodekaeder. Igranje z več kockami hkrati omogoča seštevanje, odštevanje ali množenje pik na kockah (kar zelo pospeši igro) ter omogoča različne kombinacije igranih potez, kar spodbuja logično in stratšeko usmerjeno razmišljanje.

Klasične figurice so zamenjali hitrejši avtomobilčki, ki so otrokom še posebej zanimivi. Nanje se namreč prilepijo igrive nalepke, ki ponazarjajo različna čustva in razpoloženja, ki nastanejo med igro. Tako otroku lažje razložimo, da je tudi jeza del igre, pomembno pa je, da smo vztrajni in pripeljemo svoj avto varno do garaže. Otroci, ki ne marajo zbijanja, so si zamislili tudi takšno pravilo: veseli avtomobilčki se ne zbijajo, le jezni avtomobilčki se zbijejo nazaj na začetek proge.

Igra je primerna za otroke od 3 let naprej. Zasnovana in sestavljena je v Sloveniji iz kakovostnih materialov. Dvobarvno »dodekaeder« igralno kocko je zasnoval izumitelj Darko Šifrer, ilustracije in vizualna podoba pa so delo slovenskega mladinskega ilustratorja Ivana Mitrevskega.